49ος ∆ιεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος διοργάνωσαν από κοινού με μεγάλη επιτυχία τον “49ο ∆ιεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου” ο οποίος αποτέλεσε και την “24η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα του Ν.Ο.Ε” σε μία ενιαία διοργάνωση των αγώνων, στην μνήμη του Ιωάννη Β. Γουλανδρή -“Big John” ο οποίος στην λαμπρή πορεία του υπήρξε ιδρυτής του Ν.Ο.Α και αρωγός κάθε προσπάθειας να αναπτυχθούν αθλητικές και πολιτισμικές δραστηριότητες στο νησί της Άνδρου.

Η διοργάνωση είχε δύο φάσεις. Η 1η, πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Ιουνίου στον Φαληρικό Όρµο και περιέλαβε τις διαδρομές inshore της διοργάνωσης, ενώ η 2η θα διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου και περιλάµβανε τους αγώνες ανοικτής θαλάσσης της διοργάνωσης (Βουλιαγμένη – Άνδρος και Άνδρος – Σούνιο) καθώς και τον τοπικό αγώνα “Liberty Regatta” στην Άνδρο.

Το “49th Andros International Regatta” είχε ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού εγκαινίασε ουσιαστικά το Andros Maritime Association. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ναυτιλιακής κοινότητας του νησιού να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα κι αυξανόμενες απαιτήσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας με τρόπο που να είναι βιώσιμος.

Βίντεο από τους αγώνες

ΠΗΓΗ: ANDROS RACE 

Μοιράσου