1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της συμμετέχει με δικό της περίπτερο, σε χώρο που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού – NEXUS 2012.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 29 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2012 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (Λεωφ. Λαυρίου 301, Παιανία), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) καθώς και με τις Ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η NEXUS αναδεικνύει τα σημαντικότερα είδη που συνθέτουν τον εναλλακτικό τουρισμό όπως: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Γαστρονομικός, Καταδυτικός, Περιπατητικός, Ποδηλατικός, Οικοτουρισμός, Ορειβατικός, Ποδηλατικός, Συνεδριακός, Χιονοδρομικός Τουρισμός, Χειμερινών αθλημάτων, Οινοτουρισμός, Γεωτουρισμός.

Στην έκθεση εξέχουσα θέση θα έχει ο πολιτισμός, όπου η ιστορία, η λαογραφία, οι παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου θα παρουσιαστούν σε κοινό και επιχειρηματίες, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και με μοναδικό στόχο τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα κάνουν πρόσφορο το έδαφος για την ανάπτυξη όλων των διαφορετικών ειδών τουρισμού.

Ο Εναλλακτικός Τουρισμός, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι αυτός που θα σηματοδοτήσει μία νέα περίοδο τουριστικής ανάπτυξης και τουριστικής πολιτικής για τον ελληνικό χώρο και αυτό γιατί ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που στρέφεται προς τον εναλλακτικό τουρισμό ξεπερνά 35.000.000 και αυξάνεται με ρυθμούς 20% κατά χρόνο. Η Άνδρος είναι από τα νησιά που έχουν αναπτύξει είτε μέσω κρατικών φορέων όπως Νομαρχία, Δήμος, Περιφέρεια είτε ιδιωτικά, ήδη δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο αθλητικός, ο καταδυτικός και ο γαστρονομικός.

Στην εν λόγω έκθεση δίνεται η ευκαιρία να προβάλουμε το χαρακτήρα του νησιού μας μέσα από ποικίλες δράσεις οι οποίες άλλες είναι ευρέως διαδεδομένες (Μουσεία, Μονοπάτια) και άλλες όχι τόσο (Θρησκευτικός τουρισμός, καταδυτικός, αθλητικός, ποδηλατικός), ώστε από μόνες τους να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΑΚΡΗ

Μοιράσου