Ψηφιακό Μουσείο Άνδρου

Στο σπίτι του Θεόφιλου Καΐρη εγκαινιάστηκε το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 το Ψηφιακό Μουσείο Άνδρου.

Το Ψηφιακό Μουσείο στεγάζεται στο Μουσείο του Θεόφιλου Καΐρη στη Χώρα της Άνδρου ( η οποία ανακαινίστηκε από το Σύνδεσμο Ανδρίων Πειραιώς το 2005 ). Για να επισκεφτείτε το Ψηφιακό Μουσείο, διασχίζετε τον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρόμο της Χώρας (Αγορά). Συνεχίζετε την πορεία σας μετά την Πλατεία Καΐρη και την καμάρα, με κατεύθυνση τον Αφανή Ναύτη. Σε απόσταση περίπου 200 μέτρων θα συναντήσετε στα δεξιά σας τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Δίπλα από τον Ιερό Ναό, προς της πλευρά της θάλασσας, θα δείτε το Ψηφιακό Μουσείο της Άνδρου.

Το Ψηφιακό Μουσείο Άνδρου αποτελείται συνολικά από τέσσερις αίθουσες. Ειδικότερα, από τον προθάλαμο (αίθουσα εισόδου), δύο αίθουσες προβολών από τις οποίες η μία έχει δυνατότητα τρισδιάστατων (3D) προβολών και μία αίθουσα διαδραστικών εφαρμογών.

 

Οι επισκέπτες εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του χώρου, όπου μπορούν να δουν ένα ψηφιακό ολόγραμμα που αναπαριστά ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών καθώς και να λάβουν πληροφορίες από το προσωπικό του Ψηφιακού Μουσείου.

Στην συνέχεια προχωρούν προς την πρώτη αίθουσα προβολών, όπου παρακολουθούν δύο ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ τα οποία αφηγούνται την ιστορία του νησιού κατά τους προϊστορικούς και γεωμετρικούς χρόνους.

Ακολούθως πηγαίνουν στην δεύτερη αίθουσα προβολών όπου έχουν την δυνατότητα με την χρήση γυαλιών 3D, τα οποία θα πάρουν από το προσωπικό του Μουσείου, να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην περιοχή του Στρόφιλα κατά την διάρκεια των Γεωμετρικών χρόνων. Έπειτα ακολουθούν άλλα τρία ντοκιμαντέρ που εξιστορούν τις επόμενες ιστορικές περιόδους (Αρχαϊκοί – Κλασικοί – Ελληνιστικοί – Ρωμαϊκοί Χρόνοι, Βυζαντινοί – Μεταβυζαντινοί Χρόνοι και Νεώτεροι Χρόνοι).

Τελειώνοντας την επίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο, οι επισκέπτες μπαίνουν στην τελευταία αίθουσα, διαδραστικών εφαρμογών. Η αίθουσα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τραπέζι με την εφαρμογή «Ταξίδι στον χρόνο», όπου ανακεφαλαιώνονται οι πληροφορίες για την ιστορία του νησιού που περιλαμβάνονται στα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησε ο επισκέπτης, καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Επιπλέον υπάρχουν οθόνες που προβάλλουν επιπλέον πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες του νησιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ QR CODES ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΥ

Το Ψηφιακό Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 21:00. Επικοινωνήστε για επιβεβαίωση μεσω τηλεφώνου στο 2282 360200 ή μέσω ηλεκτορνικού ταχυδρομείου info@e-museum.gr

 

ΠΗΓΗ: ΣΕΛΙΔΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, FACEBOOK

Μοιράσου