Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2016 στην Παναχράντο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ιερά Μονή Παναχράντου είναι ιδιαίτερη για όλη την Άνδρο. Πιστοί φθάνουν τέτοιες μέρες κάθε χρόνο στην μονή για να πουν τα κάλαντα τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την πρωτοχρονιά. Ακόμη πιο ιδιαίτερη ήταν τις μέρες αυτές η επίσκεψη του ο Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου Άνδρου κ.κ. Δωρόθεου Β’ ο οποίος ιερούργησε το πρωί της Κυριακής 3/1 στον Ιερό Ναό Παναγίας στη Χώρα, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορθίου.

Στον Ιερό ναό της Παναγίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε περί των Θείων Θεοφανείων. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τίμησε με το μετὰλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τους δύο εφήβους αθλητές αδελφούς Λεωνίδα και Πέτρο Δημητρίου Τσιορτανίδη, από την Αλαμανιά της Άνδρου, με αφορμή τις πρόσφατες επιτυχίες τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας.Επίσης ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας, παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδ. Σουσούδη, του επί τιμή Επάρχου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ και του πλήθους των συνευχηθέντων πιστών.

Το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορθίου έκοψε την Αγιοβασιλειόπιτα και απένειμε τον Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως στον κ. Χρήστο Βουραζέρη και στον κ. Γεώργιο Λαούδη για τη συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. H νεολαία του χωριού με τη συνοδεία μουσικών οργάνων απέδωσε τα τοπικά παραδοσιακά κάλαντα. Τέλος ο Σεβασμιώτατος στην ευχετήρια προσλαλιά του αναφέρθηκε στη

ν τριπλή διάσταση του χρόνου, το παρελθόν των αναμνήσεων, στο παρόν των αγώνων και στο μέλλον των ελπίδων και προσδοκιών, και προέτρεψε τους πιστούς να βιώσουν το νέο χρόνο ως έτος φιλανθρωπίας, αγάπης και αλληλεγγύης.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: impanahrantou.blogspot.gr, imsyrou.gr

Μοιράσου