Υδρούσα και πάσης Ευρώπης

Τι και αν δεν έχει καταφέρει και πολλά τα τελευταία χρόνια, ο Αθλητικός Όμιλος Υδρούσας με έτος ίδρυσης το 1983 έχει καταφέρει να έχει φανατικούς φίλους ακόμα και στην Γηραιά Αλβιών και πιο συγκεκριμένα στο Έξετερ. Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων Υδρούσας και της επίσημης ομάδας φίλων της Έξετερ  στο Σαμαρίνειον γήπεδο Μπατσίου που γίνετε κάθε χρόνο αρχές Ιουνίου.

Η μακρινή καταγωγή κάποιων φιλάθλων της Έξετερ από την Άνδρο (Απροβάτο), το προσωνύμιό τους (“Grecians” και “Legend”) και η τρέλα που διακατέχει όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι η βασικοί λόγοι αυτού του παραδοσιακού πλέον φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου.

Στο παρελθόν ο αγώνας είχε την μορφή τουρνουά καθώς είχε συμμετάσχει και ο Αστέρας Κορθίου.  Το 2009 στον φιλικό αγώνα μεταξύ παλαιμάχων Υδρούσας, νέων Υδρούσας και των φιλάθλων της Έξετερ παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Έξετερ η οποία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης παρουσίασε το δώρο που της δόθηκε σε επίσημο αγώνα της Έξετερ παρουσία του μεγάλου Τζιανλούκα Βιάλι. Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν γίνει και προσπάθειες από ανθρώπους της Υδρούσας για αδελφοποίηση των δύο πόλεων που όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει το δρόμο τους. Σημαντικό επίσης είναι η ανοιχτή πρόσκληση των ανθρώπων της Έξετερ για φιλικό αγώνα και στην Αγγλία.

Μοιράσου