Σπήλαιο του Κοχύλου Άνδρου

Απέδωσε καρπούς η επιστολή πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου “Της Γριάς το Κάστρο” κ. Ι. Τηνιακού προς την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία, για την . αποστολή ομάδας εξερευνητών στο σπήλαιο του Κοχύλου. Ο κ. Ν. Λέλουδος  ηγείται της εξερευνητικής ομάδας.

Το σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή του “Κάστρου της Φανερωμένης”, περιοχή για την οποία εκτός του Συλλόγου “Της Γριάς το Κάστρο”, και ο Δήμος Κορθίου έχει βοηθήσει πολύ για την ανάδειξή του. Οι καρποί της μελέτης (βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό) θα δοθούν στον Σύλλογο για περαιτέρω προώθηση και εκτίμηση αυτού του φυσικού θησαυρού του τόπου μας.

 
Μπορεί η φήμη να το είχε πως από αυτό το σπήλαιο μπορούσες να διανύσεις μεγάλη υπόγεια διαδρομή, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε. Επαληθεύτηκε όμως και αποτυπώθηκε η ομορφιά και ο φυσικός πλούτος.

Τα μέλη της αποστολής ήταν τα ακόλουθα

1. Γιώργος Αβτζής
2. Θέμης Κρεκούκιας
3. Νίκος Λελούδας – υπεύθυνος της αποστολής –
4. Δημήτρης Χατζηλιάδης και,
5. Ελίζα Χατζηχαραλάμπους.

Οι σπηλαιολόγοι, συντάσσουν ήδη την σχετική μελέτη για την έρευνα για να την παραδώσουν στον πολιτιστικό σύλλογο “Της Γριάς το Κάστρο”, τον Δήμο Κορθίου και την αρμόδια αρχαιολογική Εφορεία.
Εμείς ευχαριστούμε τον εν λόγω σύλλογο καθώς και τον Δήμο Κορθίου για τις προσπάθειες τους στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Άνδρου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε (όπως έκαναν άλλωστε και τα μέλη της αποστολής) τους κυρίους Γιάννη Τηνιακό, Λεωνίδα Σταθάκη που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της έρευνας.

Παραθέτουμε το παρακάτω φωτογραφικό υλικό του Γιώργου Αβτζή που αλιεύσαμε από το Blog Κοχύλου (Ευχαριστούμε για την ελεύθερη διάθεση των φωτογραφιών) όπου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες φωτογραφίες .

Μοιράσου