Σκίτσα για τα Ανδριώτικα αιολικά πάρκα

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΔΡΟΥ διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στο Γαύριο με θέμα «Αιολική ενέργεια και επιπτώσεις στην Άνδρο». Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με αυτό το πολύ σημαντικό θέμα παρουσιάστηκαν σκίτσα με ανάλογη θεματολογία από γνωστούς σκιτσογράφους.

Εννέα σκιτσογράφοι, BAS, Ζερβός, Ιωάννου, Καλαϊτζής, Μακρής, Μαραγκός, Μητρόπουλος, Πετρουλάκης και Στάθης, φιλοτέχνησαν, καυτηρίασαν και σατίρισαν στη θεματική έκθεση «Ανεμογεννήτριες – Αιγιαλός».

Η πολιτική γελοιογραφία είναι μια εικαστική τέχνη που, με σύμμαχο το σκίτσο. Ο στόχος της είναι να μας κάνει να δούμε πίσω από αυτό που φαίνεται. Να υποψιαστούμε την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στον κόσμο, να φέρει με έναν τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο την τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό. Ο χώρος της έκθεσης παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς στον Φιλοπρόοδο Όμιλο “Το Γαύριο” από την κ. Χρυσάνθη Μπράιλα -Παπαπαναγιώτου.

 

Στο νησί έχουν εγκριθεί (Περιβαλλοντικοί Όροι και Άδεια Παραγωγής) για να εγκατασταθούν Αιολικοί Σταθμοί στο Μακροτάνταλο, στο Σκούμπι, στο Καφούτσι και στο Γκοράκι, που αποτελούνται από 10 πάρκα συνολικής ισχύος 188,50 MW, με 85 ανεμογεννήτριες των 100 μ. ύψους.
ΠΗΓΕΣ: ethnos.gr, efsyn.gr, gavrio.gr

Μοιράσου