ΠΡΟΚΛΕΙΑ 2014

Φωτογραφίες του Αγώνα

Οι αθλητικοί σύλλογοι του νησιού Α.Ο.ΑΝΔΡΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ.Ο.Φ., Α.Ο.ΥΔΡΟΥΣΑΣ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ σε συνεργασία με των Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κυκλάδων διοργανώνουν την Κυριακή 1η Ιούνιου και ώρα 11:30 το πρωί στο Μπατσί αγώνα δρόμου με την επωνυμία ΠΡΟΚΛΕΙΑ 2014 ( Προκλής αρχαίος Ανδριώτης ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της πάλης ).
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με των Μουστάκα Κυριάκο στο τηλ 6974063057 και στο Εmail : kiriakosmoustakas@yahoo.gr. Καταλυτική ημερομηνία για συμμετοχές 29/05/2014 και για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα πακέτα αυθημερόν ή διανυκτερεύσεις έως τις 27/05/2014

 

Η σελίδα του αγώνα στο Facebook

 

1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα: Άντρες – Γυναίκες (μέχρι 19 ετών, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 ετών και άνω)
2. Στα 3 χιλιόμετρα: Αντρες και Γυναίκες (δύο κατηγορίες: μέχρι 18 και άνω των 18)

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 1η Ιουνίου 2014

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μπατσί Άνδρου . Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού

4. ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ; 11:30

4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

α) Αποστάσεις
1) 5.000 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία με κατεύθυνση προς τη διασταύρωση του Παπαδάκη, θα περάσει από τον Άγιο Φίλιππο και στη διασταύρωση του Φάρου η διαδρομή θα στρίψει προς την πλατεία.
2) 10.000 μέτρα: Η ίδια διαδρομή με των 5.000 μέτρων, δύο φορές.
3) 3.000 μέτρα. Η εκκίνηση και το τερματισμός θα γίνουν στην πλατεία. Είναι η ίδια διαδρομή με αυτή των 5.000 μέτρων με μικρή παράκαμψη

β) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, επίσημοι αθλητές με δελτίο ή ανεπίσημοι χωρίς δελτίο. Ο αγώνας αυτός θεωρείται για τους αθλητές της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β΄ οι οποίοι έχουν δελτίο του ΣΕΓΑΣ ως ένας από τους αγώνες της β΄ φάσης

γ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail segas_kykladwn@yahoo.gr , στο e-mail kyriakosmoustakas@yahoo.gr
μέχρι την Πέμπτη 29 Μαϊου 2014 . Οι αθλητές που έχουν στείλει δηλώσεις συμμετοχής επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον 60 λεπτά πριν από την έναρξη του αγωνίσματος τους.

δ) Έπαθλα
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονόμενται μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής, ενώ διπλώματα συμμετοχής απονέμονται και σε όλους τους συμμετέχοντες.

ε) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έκδοσης 2012 – 2013.
Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων Δημήτρη Τσαρτσάλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

στ) ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
• Οσοι αθλητές διαθέτουν δελτίο συλλόγου, μπορούν να προσκομίσουν το δελτίο ως απόδειξη ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό με την προϋπόθεση ότι το δελτίο διαθέτει στο πίσω μέρος του πρόσφατη θεώρηση από τον ιατρό.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
• Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν δελτίο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

• Ο Δήμος Άνδρου και η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τους αθλητές – αθλήτριες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκειά τους.
• Η Αστυνομική Διεύθυνση Άνδρου και η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνες για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα

ζ) Πρόσθετες πληροφορίες για τον αγώνα
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρης και ο κάθε δρομέας θα έχει ατομική ηλεκτρονική ταυτότητα (chip-timming).
Στη σελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θα αναρτηθούν σε ψηφιοποιημένη μορφή οι διαδρομές των αγώνων.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα σε συγκεκριμένο σημείο υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά ποτά.
Οτι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα αντιμετωπίζεται από τον Αλυτάρχη των αγώνων, τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Τσαρτσάλη.

Μοιράσου