Ξεκλειδώνοντας τη Μυστική Θούλη με τον Άνδρο

Ο Γιώργος Λεονάρδος είναι Έλληνας δημοσιογράφος και λογοτέχνης. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τον Φεβρουάριο του 1937, αλλά η καταγωγή του είναι από την Άνδρο. Άνδρος είναι και το όνομα που διάλεξε για τον πρωταγωνιστή του τελευταίου βιβλίου, με τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τη Μυστική Θούλη».

Ο Άνδρος είναι ένας νεαρός, που διψάει να γνωρίσει, όχι μόνο τον κόσμο που τον περιβάλλει αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, σύμβολο του ανήσυχου πνεύματος της εποχής των μεγάλων θαλασσοπόρων. Με τη βοήθεια των αστεριών, του εξάντα και αρχαίων χαρτογραφήσεων θα ταξιδέψει από την ηλιόλουστη ‘Ανδρο στις Κυκλάδες,μέχρι τους παγετώνες του Βόρειου Πόλου, και από εκεί πάλι σε μια άλλη Άνδρο, στις Μπαχάμες. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, θα γνωρίσουμε τα πιο απρόσιτα μέρη του πλανήτη και τις κοσμογονικές θεωρίες – μυθολογίες που επικρατούν σε εκείνη την εποχή.

Το καινούριο ιστορικό μυθιστόρημα του Γιώργου Λεονάρδου είχε σαν πηγή έμπνευσης τον Πυθέα το Μασσαλιώτη. Όπως αναφέρει και στο προσωπικό του site http://www.gleonardos.gr/ , ο συγγραφέας γοητεύτηκε από την προσπάθεια του αρχαίου προγόνου μας να εξερευνήσει το βορειότερο άκρο της Γης, το οποίο ονόμασε Θουλη. Θα καταφέρει άραγε ο ΄Ανδρος να φτάσει στη ‘Μυστική Θούλη’ και να ανακαλύψει τους θησαυρούς που κρύβονται εκεί; Πώς θα τον βοηθήσουν τα ταξίδια του στην προσπάθειά του για αυτογνωσία; Θα ξαναδεί ποτέ το νήσι του, τη δική του Άνδρο που τόσο νοσταλγεί; Ολες οι απαντήσεις στο δέκατο έκτο μυθιστόρημά του Γιώργου Λεονάρδου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη.

Μοιράσου