Μπάσκετ Α.Ο. Άνδρου

Πνοή στο μπασκετικό κοινό της Άνδρου έχει δώσει εδώ και τρία χρόνια το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο. Άνδρου. Ο όμιλος έχει ακαδημίες για μικρά και μεγάλα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, καθώς και ανδρική και γυναικεία ομάδα. Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες της εποχής η προσπάθεια είναι μεγάλη και σταδιακά αποφέρει καρπούς ενώ η αγάπη για το μπάσκετ στην Άνδρο μεγαλώνει. Μεγάλος καημός πολλών άλλωστε εδώ και χρόνια είναι η δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ (πολυχώρος) που θα μπορεί να στεγάσει επάξια τα μπασκετικά όνειρα των κατοίκων της Άνδρου.

Με πολυάριθμα παιδιά στις ακαδημίες και τις μεγάλες ομάδες να συμμετέχουν σε κάθε επίσημη ή ανεπίσημη διοργάνωση που μπορούν, το εγχείρημα έχει πάρει το δρόμο του παρόλες τις δυσκολίες, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων που στελεχώνουν τον όμιλο αλλά και των αθλητών κάθε ηλικίας.

andros-basket-athletic

Ο Κυριάκος Μουστάκας (παίκτης / προπονητής / παράγοντας) μας μίλησε σχετικά με την προσπάθεια, τις ομάδες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει 120 άτομα ακαδημίες γεννημένα από το 2010 έως το 2000. Η ανδρική ομάδα ξεχωριστά έχει 18 άτομα roster. και η γυναικεία 14 Συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα στις Κυκλάδες κορασίδων, παιδικό και ανδρικό όπως και επίσης σε ότι τουρνουά ακαδημιών γίνεται για αγόρια και κορίτσια. Η ανδρική και η γυναικεία ομάδα συμμετέχουν και στο πρωτάθλημα ανεξάρτητων ομάδων που γίνεται στην Αθήνα

Προπονήσεις γίνονται στην Χώρα στο Μπατσί και στο Γαύριο. Οι συνολικές ώρες προπόνησης την εβδομάδα είναι 32 ώρες. Η ομάδα βρίσκεται στην τρίτη της χρονιά άλλα ουσιαστικά είναι η δεύτερη καθώς η πρώτη χρονιά που παίξαμε ήταν δοκιμαστική. Όπως είναι φυσιολογικό τις 2 πρώτες χρονιές είχαμε όλο ήττες και κάποιες βαριές άλλα πέρσι τον Ιούλιο κάναμε την πρώτη μας νίκη στους πανπαίδες και φέτος έχουμε 1 νίκη στους παίδες και 1 νίκη στις κορασίδες.

Ειδικά οι κορασίδες είναι 2-3 χρόνια μικρότερες ηλικιακά .
Τα προβλήματα πολλά. Το πιο σοβαρό είναι ότι δεν έχουμε ούτε ανοικτό γήπεδο της προκοπής να προπονηθούμε. Όταν βρέχει ή κάνει κρύο ή έχει αέρα ή καύσωνα δεν κάνουμε προπόνηση. Όλα τα εντός παιχνίδια τα παίζουμε στην Τήνο. Έχουμε ελλείψεις υλικού – μπάλες, ρούχα, υλικό προπόνησης.
Στόχος της ομάδας είναι να βάλει και να κρατήσει τα παιδιά στο γήπεδο, μακριά από όλους τους πειρασμούς. Να τους μάθει την ομαδικότητα, την αθλητική πειθαρχεία, την συμπόνια, εκτίμηση αυτοέλεγχο και όλα όσα μπορεί να σου μάθει ο αθλητισμός.

 

 

Το ρόστερ της ανδρικής ομάδας που συμμετέχει στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα BasketCity

Μουστάκας Κυριάκος , Βαλμάς Μιχάλης ,Βλάμης Δημήτρης, Μαργέτης Στέλιος, Μαργέτης Ανδρέας, Πέττας Αντώνιος, Κατσίκης Χρήστος, Μαλισιόβας Ευάγγελος, Μονογυιος Διαμάντης, Σαχάς Νικόλαος, Μανάλης Νικόλας, Γλυνός Μιχάλης, Φυρίος Φραγκίσκος, Καλογεράς Λεωνίδας, Πέττας Αντώνιος, Ρούτσι Τζοάνι, Παπαχρήστος Κωνσταντίνος, Κολίτσας Λινάρδος, Τζουμέζης Αντώνιος, Χανιώτης Δημήτριος, Καλαιντζής Νικόλας, Στρατής Ελευθέριος

ΠΗΓΗ: ANDROS B.C. , BasketCity

Μοιράσου