Κορθιανό Καρναβάλι 2016

Το «Κορθιανό Καρναβάλι» είναι ένας θεσμός 30 ετών που δίνει χαρά στους κατοίκους όλης της Άνδρου.

Για το κλείσιμο του καρναβαλιού στα πλαίσια των εκδηλώσεων το Κόρθι θα υποδεχτεί το Βloco swingueira, ένα μουσικό σύνολο κρουστών που παίζει και χορεύει στους ρυθμούς της Samba – Reggae από την Bahia της Βραζιλίας. Διαφορετικοί τύποι κρουστών μαζί με εντυπωσιακές χορογραφίες δημιουργούν μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.

Οι «ιεροί» ρυθμοί και χοροί της ανιμιστικής θρησκείας Candomblé επιδρούν ριζικά στη γέννηση αυτού του μουσικού ιδιώματος της Samba Reggae-Samba Afro την δεκαετία του ’70, όταν και πρωτοεμφανίστηκε το bloco afro, (μπάντα κρουστών), ILÊ AIYÊ. Το 1974 τα ελαφρύτερα μεταλλικά τύμπανα αντικατέστησαν τα βαριά παραδοσιακά ξύλινα και οι μπάντες βγήκαν στους δρόμους της πόλης και εξέφρασαν τη κουλτούρα, την εθνική ταυτότητα και την υπερηφάνεια των Άφρο-Βραζιλιάνων της Bahia.

 

andros-korthiano-karnavali-2016

 

Σήμερα, η Samba Reggae είναι μια διεθνής μουσική “γλώσσα” που εξαπλώνεται σε όλο το κόσμο μέσα από μπάντες κρουστών, όπως το Bloco swingueira, που με τη μίξη αφρικανικών ρυθμών με το Candomblé, την samba, την reggae, το merengue και το funk δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» και μοντέρνο μείγμα ρυθμών, χορού και πολιτισμού.

Μοιράσου