Η Aegean Cargo Sail από την Άνδρο στο Αιγαίο

Με βασικό κίνητρο την προστασία του αρχιπελάγους, την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και την ανάδειξη των νησιωτικών προϊόντων και της πολιτιστικής κληρονομιάς η Aegean Cargo Sail πραγματώνει την καινοτόμο διανησιακή υπηρεσία που αφορά την ιστιοπλοϊκή μεταφορά φορτίου στο Αιγαίο.

aegean-cargo-sail

Κύριο χαρακτηριστικό της προσπάθειας ,που βρίσκεται ήδη στον δεύτερο χρόνο, είναι η προώθηση ποιοτικών νησιωτικών προϊόντων πιστών στην παράδοση, από νησιώτες παραγωγούς και η εμπορική τους μεταφορά με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην φύση, όπως ακριβώς συνέβαινε παλιά στο Αιγαίο και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

aegean-cargo-sail

Η αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου που διοργανώνει δύο ενημερωτικές ημερίδες τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο Δημαρχείο Άνδρου (Χώρα) και η δεύτερη στις 19:00, στο Δημαρχείο Γαυρίου.

aegean-cargo-sail

Σχετικά με τους δύο υποστηρικτές της ομάδας Aegean Cargo Sail, να σημειωθεί ότι η STN είναι ο πρώτος οργανισμός ιστιοπλοϊκής μεταφοράς που συγκροτήθηκε στη σύγχρονη τεχνολογικά εποχή (1999) και η Sail Med είναι η προέκταση αυτής της δράσης στη Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: Sail Transport Network, SAIL MED

Μοιράσου