Η Άνδρος στο Golden Hall

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με το Golden Hall διοργανώνει έκθεση και παρουσιάσεις με σκοπό την προβολή του νησιού από τις 17 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου

Το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή, μας παρουσιάζει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο «Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα». Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Auguste Rodin, César, Giorgio de Chirico, Barbara Hepworth, Igor Mitoraj, Germaine Richier, Μιχάλης Τόμπρος, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Τάκης και Μαρίνα Καρέλλα.

Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο “Αινίγματα του Ρεαλισμού” θα παρουσιάσει γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού “ΠΛΟΕΣ”. Τα έργα αφορούν δημιουργίες των νεώτερων και σύγχρονων καλλιτεχνών, ορισμένους από τους οποίους θα γνωρίσουν οι επισκέπτες φέτος στην Άνδρο. Θα συμμετέχουν (αλφαβητικά) με έργα τους οι: Β. Γεωργιοπούλου, Α. Ισακίδου, Τ. Καραγιώργη, Δ. Κρέτσης, Αντ. Μιχαηλίδης, Β. Νομίδου, Θ. Παπαγιάννης, Μαν. Χάρος. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η 19χρονη εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος.

Το μουσείο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ στη Χώρα της Άνδρου με το εξαιρετικό του έργο, το οποίο στεγάζεται σε παλαιό εργοστάσιο Πάγου (οίκημα που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα), αναπαλαιώθηκε από τους ιδρυτές του μουσείου ΜΑΡΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΚΗ για να στεγάσει τις Ανδριώτικες συλλογές.

Η Καϊρειος βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Άνδρο στα χρόνια της λειτουργίας της.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life με το οποίο ενισχύεται και να προστατεύεται η βιοποικιλότητα της Άνδρου, θα βρίσκεται στο Golden Hall για να δώσει σε όλους εμάς ένα μάθημα φροντίδας του περιβάλλοντος.

Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου θα παρουσιάσει μέρος των εκθεμάτων του που περιλαμβάνει παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες , ακουαρέλες και λιθογραφίες που μας μεταφέρουν πολύ πίσω στους καιρούς.

Ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει ιστορική αναδρομή στο παρελθόν του νησιού μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, ακουμπώντας ταυτόχρονα το μέλλον, μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου που ετοιμάζεται στο νησί.
Τοπία του πανέμορφου νησιού με τα πλούσια νερά και την υπέροχη εναλλαγή του τοπίου, με τις υπέροχες παραλίες και τα πανέμορφα αρχοντικά , θα κατακλύσουν το Golden Hall.

Το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου θα φιλοξενήσει την φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες καθώς και τις γεύσεις της Άνδρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μέσα από το έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό που θα διανέμεται καθ’ολη τη διάρκεια της έκθεσης, να πλοηγηθούν μέσω των site των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σ΄όλο το νησί.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00 μέχρι την 1η Ιουνίου

Χορηγοί της εκδήλωσης: APIVITA, Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΥΛΟΥ Α.Ε.

 

Μοιράσου