Η Άνδρος στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015

Οι έξι εθελοντές μάγειρες του Δικτύου Aegean Cuisine με τα ταχυδακτυλουργικά τους και τα «μονάκριβα» προϊόντα των Κυκλάδων συνεπήραν το μεγάλο κοινό μικρών και μεγάλων στο φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού στην ηλιόλουστη Τεχνόπολη.

Περισσότεροι από 20,000 επισκέπτες κατέκλυσαν την Τεχνόπολη το 3ήμερο 8-10 Μαΐου για να ανακαλύψουν, να γευτούν και να προμηθευτούν την αφρόκρεμα των Ελληνικών τοπικών προϊόντων. Τιμώμενη περιοχή της διοργάνωσης για άλλη μία χρονιά οι Κυκλάδες με την υποστήριξη του Eπιμελητηρίου Κυκλάδων.

 

Εκατοντάδες γαλακτοκομικά, τυριά, κρασιά, αλίπαστα, ζυμαρικά, σάλτσες και ντιπ, μπύρες μικροζυθοποιίας, ποτά, λικέρ, αρτοποιήματα, μαρμελάδες και αλείμματα, καραμέλες, λουκούμια, τουρσιά και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της Κυκλαδίτικης γης, δημιούργησαν μια πανδαισία γεύσεων, υφών και αρωμάτων με πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που
οδήγησαν και σε βραβεύσεις γεύσης και καινοτομίας.

Την Άνδρο εκπροσώπησαν οι Σταμάτης Θωμάς από τον «Σταμάτη» και ο Δημήτρης Γιγίνης από το «Sea Satin Nino», οι οποίοι έκλεισαν την εκδήλωση με μια Ανδριώτικη φρουτάλια υπερπαραγωγή με πατάτες, καπνιστή λούτζα και λουκάνικα Άνδρου. Μια παραλλαγή της με άγρια σπαράγγια και κουκιά, ντάκος με συγκάθουρο, κοπανιστή και υγρό ζελέ τομάτας και ένα επιδόρπιο λεπτοφυές, με βάση το βολάκι και την πινελιά του παστελιού.

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Μοιράσου