Δημήτρης Μυταράς – Άνδρος 2018

Αφιέρωμα στον καταξιωμένο και ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό Δημήτρη Μυταρά φιλοξενεί για το καλοκαίρι 2018 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο. Η έκθεση έχει τίτλο “ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ” και θα διαρκέσει από 1 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δημήτρης Μυταράς με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη αντιφατικών δεδομένων που διαπλέκονται επιδέξια, δημιουργεί την παραδοξότητα. Εκτός από διακεκριμένος ζωγράφος τον οποίο όλοι γνωρίζουμε, υπήρξε και ποιητής, ταλαντούχος σκηνογράφος, ενδυματολόγος, εικονογράφος, σχεδιαστής διακοσμητικών παραστάσεων και χαρισματικός δάσκαλος. Σκοπός του αφιερώματος είναι να αναδειχθούν τόσο η θεματική πολυμέρεια, όσο και η τεχνοτροπική ποικιλομορφία και επιδεξιότητα.

Το αφιέρωμα ξεκινά από την πρώιμη νεανική περίοδο που χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή ωριμότητα. Στη συνέχεια με δύο θεματικές, τους καθρέπτες και τα πορτραίτα. Στο επόμενο σκέλος ανοίγει ένας εντελώς καινούργιος δρόμος: η επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα.

Το εικαστικό αυτό αφιέρωμα πλαισιώνει δίγλωσσος συνοδευτικός κατάλογος 284 σελίδων, τον οποίο θα εκδώσει η Μικρή Άρκτος.

ΠΗΓΗ: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Μοιράσου