Για Πάντα στην Άνδρο

Η ταινία “Για Πάντα” του Νίκου Μανδαράκα εξελίσσεται στην Άνδρο του 1970. Έχει πλέον αποσπάσει πολλά βραβεία από την μέρα που κυκλοφόρησε σε πολλά διεθνή αλλά και Ελληνικά φεστιβάλ.

Η ιστορία της ταινίας

Η Ευδοκία, μόλις έχει παντρευτεί και ονειρεύεται να ξεκινήσει την νέα της ζωή, δίπλα στον άντρα της και στο παιδί που έχει στην κοιλιά της. Ο Λεωνίδας ναυτικός και λίγο μετά τον γάμο τους, φεύγει για ταξίδι, δουλεύοντας στο σιδερένιο σκαρί που φυλακίζει τον ερωτά τους. Οι υποσχέσεις και τα όνειρα, αρχίζουν να απομακρύνονται, όσο ο καιρός περνάει και η Ευδοκία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνη την ζωή.

Ευδοκία ετών 68. Σαράντα χρόνια μετά τον γάμο της, δίνει ραντεβού με το παρελθόν της, μέσα από γράμματα και φωτογραφίες και κάνει την κριτική της. Η σύγκρουση με τα νιάτα της, θα βρει την γαλήνη, στην υπόσχεση της για αιώνια αγάπη.

 

Ηθοποιοί
Χρύσα Παπαϊωάννου
Αντιγόνη Κουλουκάκου
Λεωνίδας Κακούρης
Αγγελική Στρατή

Guest
Σταύρος Παντερλής
Βαγγέλης Πανταζής
John Tritsarolis

Ακούστε συνέντευξη του σκηνοθέτη Νίκου Μανδαράκα στο ραδιόφωνο της Άνδρου “Asteras radio 92” και στον Μιχάλη Αστρά, με αφορμή την προβολή της ταινίας που είχε γίνει στην κινηματογραφική λέσχη Άνδρου.

 

Δείτε την ταινία μικρού μήκους εδώ

ΠΗΓΗ: giapantathefilm.tumblr.com

Μοιράσου