Ανδριώτικες παραλίες 2014

Μία γαλάζια σημαία για την Άνδρο και σύνολο 11 πιστοποιημένες παραλίες με ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων. Φυσικά η Άνδρος διαθέτει μερικές δεκάδες παραλίες που μπορούν να χαρακτηριστούν ότι διαθέτουν ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας αλλά οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι σε αριθμό.

Η αξιολόγηση της ποιότητας υδάτων κολύμβησης είναι υποχρέωση της χώρας έναντι της κοινοτικής νομοθεσίας και πραγματοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Για την αξιολόγηση έγιναν δειγματοληψίες σε 2.150 σημεία το 2013: σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2.016 σημεία (93,8%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 111 σημεία (5,2%) χαρακτηρίζονται «καλής ποιότητας», 18 σημεία (0,8%) χαρακτηρίζονται «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 5 σημεία (0,2%) «ανεπαρκούς ποιότητας».

Γαλάζια σημαία η οποία πιστοποιεί και την ύπαρξη επαρκών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των λουομένων κατέκτησε μόνο η παραλία Δελαβόγια στο Μπατσί .

Οι παρακάτω παραλίες που ελέχθησαν από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων στην Άνδρο για το 2014

Φελλός Πληροφορίες

Άγιος Πέτρος Πληροφορίες

Χρυσή Άμμος  Πληροφορίες

Μπατσί  Πληροφορίες

Στιβάρι  Πληροφορίες

Δελαβόγια  Πληροφορίες

Αγία Μαρίνα  Πληροφορίες

Κόρθι  Πληροφορίες

Παραπόρτι  Πληροφορίες

Άνδρος (Παναγία Θαλασσινή)  Πληροφορίες

Νειμπορειό  Πληροφορίες

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου