Ένα πλαστικό χταπόδι στο Ατένι

Τη Κυριακή 4 Μαρτίου περίπου 50 εθελοντές όλων των ηλικιών μαζεύτηκαν στο Ατένι, καθάρισαν την ακτή από τα σκουπίδια και προτού τα απορρίψουν δημιούργησαν ένα ωραίο έργο τέχνης στην άμμο. Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν εκτιμάτε ότι έφτασαν τον ένα τόνο (!). Άδεια μπουκάλια νερού, καπάκια, πλαστικές σακούλες και συσκευασίες, φελιζόλ, καλαμάκια, αναπτήρες, μπαλόνια, εξοπλισμός σπορ, βούρτσες βαψίματος, σκούπες, πλαστικά δοχεία φαγητού και μπουκάλια, κουβάδες, παλιές πετονιές ψαρέματος και κάβοι, αντανακλαστικά υγρά ψαρέματος, πολλά παπούτσια, φάρμακα και σύριγγες είναι μόνο μερικά από τα είδη σκουπιδιών που συλλέχθηκαν.

Με τη χρήση όλων αυτών των σκουπιδιών προχώρησαν στη δημιουργία ενός τεράστιου “χαμογελαστού” χταποδιού έκτασης 12χ15 μέτρων.

Η δράση οργανώθηκε από την τοπική ομάδα Andros Routes και την ομάδα MyBlueOcean.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους : Γιώργο Βλάμη που δώρησε μια μεγάλη ποσότητα με πλαστικές ανθεκτικές σακούλες για να μαζέψουμε τα σκουπίδια και τον Δήμο Άνδρου και τον Δημήτρη Πέτσα που ανταποκρίθηκαν με την αποστολή οχημάτων για τη τελική απομάκρυνση τους από την παραλία. Δυστυχώς τα σκουπίδια δεν ανακυκλώθηκαν γιατί όπως μας ενημέρωσαν δεν ήταν κατάλληλα για ανακύκλωση. Μας έδωσαν ωστόσο σημαντικές συμβουλές ώστε στην επόμενη διοργάνωση και μας διαβεβαίωσαν για τη συμμετοχή τους. Ξεχωριστές ευχαριστίες επίσης : στους Βαγγέλη Λουκίσα που ήρθε πλήρως εξοπλισμένος με τις κάμερες και το drone του και κάλυψε τη δράση και στη Χαρίκλεια Δανιόλου που μας μαγείρεψε του κόσμου τα καλά ! Καθώς επίσης και στους Peter & Marianne Straatges που μετέφεραν σημαντικό εξοπλισμό για το πικ νικ αλλά και σε όλους όσους προσέφεραν φαγητά και ποτά και ήτα πολλοί !

ΠΗΓΗ: ANDROS ROUTES 

Μοιράσου