Μπατσί

Το Μπατσί θεωρείται από πολλούς ως το τουριστικό κέντρο της Άνδρου. Η γραφικότητά του πηγάζει από την αμφιθεατρική του δόμηση, την χαρακτηριστική αμμώδη παραλία (μπλε σημαία) καθώς και την σύγχρονη μαρίνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο Μπατσί έχουν γυριστεί οι κλασσικές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου “Φουσκοθαλασσιές” και “Κορίτσια στον ήλιο”. Στα πετρόχτιστα στενά του χωριού θα δείτε εικόνες που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο με τρεχούμενα νερά, μπαξέδες και όμορφα σπίτια με  παραδοσιακές αυλές που ενδεχομένως να σας κάνουν να ψάχνετε την “Άναμπελ” να της δώσετε λίγα μύγδαλα(!).

Δεν είναι τυχαίο πως στο Μπατσί έχουν γυριστεί οι κλασσικές ταινίες “Φουσκοθαλασσιές” και “Κορίτσια στον ήλιο”

andros-batsi-1961 

Το Μπατσί αναπτύχθηκε ραγδαία τουριστικά από την δεκαετία του ογδόντα και του ενενήντα όταν μεγάλα τουριστικά γραφεία άρχισαν να προωθούν τόσους τουρίστες κάθε καλοκαίρι, παρόλο που δεν υπήρχαν κλίνες για να φιλοξενηθούν και πολλοί από αυτούς φιλοξενούνταν σε αυλές και ταράτσες. Η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει άρδην. Το Μπατσί πλέον προσελκύει τόσο Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες, οργανωμένους αλλά και ανεξάρτητους σε ξενοδοχεία, πολυτελείς ξενώνες καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία μπορεί κανείς να βρει μέσα από τις γνωστές διδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων, έντυπους οδηγούς αλλά και τουριστικά γραφεία.

Κάποτε οι επισκέπτες φιλοξενούνταν σε αυλές και ταράτσες, σήμερα σε πολυτελείς ξενώνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
 

Το Μπατσί είναι γνωστό και για την έντονη νυχτερινή του διασκέδαση. Μπαράκια “κλειστού” ή “ανοιχτού” τύπου για όλα τα μουσικά γούστα βρίσκονται διασκορπισμένα στα στενάκια του χωριού. Πολλές καφετέριες βρίσκονται στην παραλία, τα στενάκια ή γύρω από την πλατεία ιδανικά για ήρεμο πρωινό καφέ. Στο Μπατσί υπάρχουν και πολλά εστιατόρια που σερβίρουν από φρέσκο ψάρι (Το Μπατσί άλλωστε ήταν ψαροχώρι) μέχρι τοπικές σπεσιαλιτέ και κοσμοπολίτικα πιάτα.

Ισορροπία ανάμεσα σε γκουρμέ εστιατόρια και αρχοντικές ταβέρνες, κοσμοπολίτικα καφέ και παραδοσιακά καφενεία, μοντέρνα καταστήματα και αυθεντικούς φούρνους

 

Εκτός της παραλίας του Μπατσίου σε λίγα λεπτά με τα πόδια ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει και σε άλλες παραλίες όπως η Κολώνα, το Στιβάρι, η Ανερούσα και η Αγία Μαρίνα που βρίσκονται κρυμμένες σε μικρούς κολπίσκους που υπάρχουν πολύ κοντά στο χωριό.
Κοντά στο Μπατσί υπάρχουν πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα χωριά όπως το Απροβάτο (Άνω και Κάτω), η Κατάκοιλος, τα Ρέματα και η Άρνη. Στα αυτά όμορφα γειτονικά χωριά θα βρείτε τρεχούμενα νερά, αρχοντικά σπίτια, παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν δικά τους προϊόντα μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.
Μοιράσου