Ποδήλατο στην Άνδρο

Η Άνδρος αν και δεν προωθείτε ιδιαίτερα σαν ποδηλατικός προορισμός, παρέχει κάποιες ιδιαίτερες ποδηλατικές επιλογές για τους λάτρεις του είδους.

Αρχικά διοργανώθηκε για 2 χρονιές, θέτοντας έτσι τις βάσεις ο “Ποδηλατικός Γύρος Άνδρου”. Με άρτια οργάνωση και μεγάλο ενθουσιασμό από τον κόσμο που έλαβε μέρος αλλά και τους ντόπιους ο “Ποδηλατικός Γύρος Άνδρου” αγαπήθηκε από όλους. Η προσπάθεια μπορεί να μην είχε συνέχεια λόγω διαφόρων δυσκολιών όμως έδειξε στην πράξη ότι ένας τέτοιος αγώνας είναι δυνατόν να λάβει χώρα στο νησί μας παρά τις αντιξοότητες του φυσικού περιβάλλοντος. Η προσπάθεια ενδέχεται να αποκτήσει συνέχεια ξανά στο μέλλον.

1ος

 

2ος

 

Η ραγδαία άνοδος του Mountain Bike (MTB) στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να μην έχει αφήσει το στίγμα της και στην Άνδρο. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί, ντόπιοι και μη, που με τα ποδήλατά τους καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου αθλούμενοι και παράλληλα απολαμβάνοντας την εξαιρετική φύση της Άνδρου. Επίσης στο νησί υπάρχει και χωμάτινη πίστα για τους λάτρεις του είδους.

 

Το ΒΜΧ είναι μάλλον το είδος ποδηλασίας που ταιριάζει περισσότερο στην πόλη παρά στην εξοχή. Στην Άνδρο εδώ και λίγα χρόνια καταρρίφθηκε αυτός ο μύθος με την δημιουργία μάλλον του πρώτου θεματικού ξενοδοχείου για skate και BMX σε Ελληνικό νησί που μάλιστα φιλοξένησε και αντίστοιχους αγώνες.

 

Τέλος απλά για την ιστορία ένα από τα παλαιότερα βίντεο που δείχνει Άνδρο στο youtube είναι με δύο φίλους να κάνουν ποδήλατο στην ανατολική πλευρά του νησιού ( Ανεβασμένο το 2006 )

Μοιράσου