Μία βόλτα στο Μπατσί του 1966 με το “ΕΛΕΝΑ Π”

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε το Μπατσί του 1966. Το απόσπασμα προέρχεται από την ταινία  “Φουσκοθαλασσιές”, κατά την άφιξη του  “ΕΛΕΝΑ Π.”

Σαράντα και πλέον χρόνια πέρασαν από την εποχή που το “ΕΛΕΝΑ Π” κατ έπλεε στην Άνδρο, το λιμάνι του Μπατσίου και όχι μόνο. Ένα πλοίο που μαζί με το “Μεγαλόχαρη” κέντριζαν το ενδιαφέρον και ήταν κυριολεκτικά ο δίαυλος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι αλλαγές από το τότε στο σήμερα είναι πολλές και ουσιώδεις. Λιμάνια, σχολεία, δρόμοι και άλλα που εδώ και πολλά χρόνια θεωρούνται κομμάτι της καθημερινότητας τότε έλειπαν. Αφαιρέστε και μερικές δεκάδες τουλάχιστον σπίτια και αυτή ήταν η διαφορετική πραγματικότητα, στο Μπατσί του αποσπάσματος τουλάχιστον, το 1966. Το νερό που έχει κυλήσει από τότε στο αυλάκι είναι πολύ.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προσέξτε τις χαρακτηριστικές διαφορές στο λιμάνι, τους δρόμους, τον Άγιο Φίλιππο και την παραλία. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει στο τελευταίο πλάνο, από την πλευρά του Αγίου Νικολάου απέναντι από το Μπατσί. Καλό σας ταξίδι.

Μοιράσου