Μπατσί

Το Μπατσί θεωρείται από πολλούς ως το τουριστικό κέντρο της Άνδρου. Η γραφικότητά του πηγάζει από την αμφιθεατρική του δόμηση, την χαρακτηριστική αμμώδη παραλία (μπλε σημαία) καθώς και την σύγχρονη μαρίνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο Μπατσί έχουν γυριστεί οι κλασσικές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου “Φουσκοθαλασσιές” και “Κορίτσια στον ήλιο”. Στα πετρόχτιστα στενά του χωριού θα δείτε εικόνες που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο με τρεχούμενα νερά, μπαξέδες και όμορφα σπίτια με  παραδοσιακές αυλές που ενδεχομένως να σας κάνουν να ψάχνετε την “Άναμπελ” να της δώσετε λίγα μύγδαλα(!).

Το Μπατσί αναπτύχθηκε ραγδαία τουριστικά από την δεκαετία του ογδόντα όταν μεγάλα τουριστικά γραφεία άρχισαν να προωθούν τόσους τουρίστες κάθε καλοκαίρι, παρόλο που δεν υπήρχαν κλίνες για να φιλοξενηθούν και πολλοί από αυτούς φιλοξενούνταν σε αυλές και ταράτσες. Η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει άρδην. Οι ξένοι τουρίστες που το επισκέπτονται το Μπατσί πλέον είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τους Έλληνες ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία και πολυτελείς ξενώνες καθώς και ένας μεγάλος αριθμός ενοικιαζομένων δωματίων αρκετός για να καλύψει τις τουριστικές ανάγκες του τόπου.

Χάρτης Streetview

 

Το Μπατσί είναι γνωστό και για την έντονη νυχτερινή του διασκέδαση. Μπαράκια “κλειστού” ή “ανοιχτού” τύπου για όλα τα μουσικά γούστα βρίσκονται διασκορπισμένα στα στενάκια του χωριού. Πολλές καφετέριες βρίσκονται στην παραλία, τα στενάκια ή γύρω από την πλατεία ιδανικά για ήρεμο πρωινό καφέ. Στο Μπατσί υπάρχουν και πολλά εστιατόρια που σερβίρουν από φρέσκο ψάρι (Το Μπατσί άλλωστε ήταν ψαροχώρι) μέχρι τοπικές σπεσιαλιτέ και κοσμοπολίτικα πιάτα.

Εκτός της παραλίας του Μπατσίου σε λίγα λεπτά με τα πόδια ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει και σε άλλες παραλίες όπως η Κολώνα, το Στιβάρι, η Ανερούσα και η Αγία Μαρίνα που βρίσκονται κρυμμένες σε μικρούς κολπίσκους που υπάρχουν πολύ κοντά στο χωριό.
 

Κοντά στο Μπατσί υπάρχουν πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα χωριά όπως το Απροβάτο (Άνω και Κάτω) και η Κατάκοιλος. Και στα δύο αυτά όμορφα γειτονικά χωριά θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν δικά τους προϊόντα μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

 

 

Μοιράσου