Κόρθι

Ο Όρμος Κορθίου βρίσκεται στην ακτή ευρύτερης περιοχής Κορθίου και αποτελεί το σύγχρονο κέντρο της. Στα ενδότερα όμως κρύβονται πολλές ομορφιές και τα χωριά της περιοχής. Κόρθι,  Αηδόνια, Μουσιώνας, Αϊπάτια, Μωρακαίοι είναι μερικά μόνο  από τα γύρω χωριά και οικισμούς που συνδέονται με πανέμορφα και γραφικά μονοπάτια μέσα στην φύση που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Η παραλία “Της γριάς το πήδημα” με τον ιδιαίτερο βράχο

 
Στο Κόρθι υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες για κάθε γούστο. Η παραλία “Της γριάς το πήδημα” με τον ιδιαίτερο βράχο που υψώνεται στο μέσο της και τους μύθους γύρω από το όνομά της, να είναι σίγουρα η γνωστότερη απ’ όλες ίσως και σε ολόκληρη την Άνδρο. Άλλες όμορφες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή είναι ο Μύλος, το Βίντζι, η Πλάκα, οι Κρεμμύδες κ.α.

 

Εάν είστε λάτρεις της ιστιοσανίδας (wind surfing) το Κόρθι αποτελεί σίγουρα ιδανικό προορισμό. Το άθλημα έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους ντόπιους καθώς εκεί έχουν γίνει ακόμα και αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος(!).

Το Κόρθι αποτελεί και ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Τα πολλά παλιά μονοπάτια, άλλα καλοδιατηρημένα και άλλα όχι, ταξιδεύουν τον περιπατητή στις ομορφιές και το παρελθόν της περιοχής. Ακολουθώντας μερικά από αυτά τα μονοπάτια θα δείτε ανεμόμυλους, νερόμυλους, περιστεριώνες, αρχοντικά, μοναστήρια και γεφύρια. Εάν το αποφασίσετε επιλέξτε και την διαδρομή που διασχίζει τα Διποτάματα με το πανέμορφο μονοπάτι και τα γεφύρια μέσα σε ένα παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον που ευτυχώς παραμένει ανέγγιχτο από την εποχή μας.

ιστιοσανίδα και πεζοπορία έχουν την τιμητική τους στην περιοχή του Κορθίου

Στον όρμο Κορθίου θα βρείτε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια να σερβίρουν φρέσκο ψάρι και άλλα παραδοσιακά ντόπια εδέσματα και γλυκά, καθώς και εξεζητημένες γεύσεις.

 

 

Μοιράσου