Γαύριο

Το Γαύριο είναι το κύριο λιμάνι της Άνδρου και συνδυάζει τις απαραίτητες υποδομές με την παράδοση αιώνων της περιοχής. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους στα βόρεια του νησιού που προσφέρει φυσική κάλυψη από τους δυνατούς ανέμους. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεσπόζει στην κορυφή του λόφου.

andros-gavrio-drone 

Η ιδιότητά του Γαυρίου ως “ομφάλιος λώρος” της Άνδρου με τον υπόλοιπο κόσμο έχει συνδράμει στην ραγδαία ανάπτυξη του. Παραδοσιακές ταβέρνες, γραφικές καφετέριες, μπαράκια, πρακτορεία, υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα γεμίζουν πριν και μετά την άφιξη των πλοίων αλλά και την υπόλοιπη μέρα. Στο Γαύριο θα βρείτε επίσης ζαχαροπλαστεία με θεσπέσιους τοπικούς γλυκούς πειρασμούς για να προμηθευτείτε (ειδικά σε περίπτωση που φεύγετε και το έχετε ξεχάσει, πάρτε το πιο γλυκό κομμάτι της Άνδρου μαζί σας).

Η ιδιότητά του Γαυρίου ως “ομφάλιος λώρος” της Άνδρου με τον υπόλοιπο κόσμο έχει συνδράμει στην ραγδαία ανάπτυξη του
Στα βόρεια του Γαυρίου βρίσκονται πλήθος όμορφα και γραφικά χωριά όπως Αμόλοχος, Άνω και Κάτω Φελλός, Σιδόντας, Μακροτάνταλο, Χάρτες, Βαρίδι και Καλυβάρι μεταξύ άλλων. Οι παραλίες κοντά στο Γαύριο είναι άλλο ένα μεγάλο ατού της περιοχής. Άγιος Πέτρος και Χρυσή Άμμος είναι δύο από τις πιο κοσμικές και οργανωμένες παραλίες του νησιού που διαθέτουν και “μπλε σημαία” για την αναγνωρισμένη καθαρότητα των νερών τους. Υπάρχουν και λιγότερο κοσμικές παραλίες με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά στην περιοχή όπως Ζόργκος, Βιτάλι, Γίδες, Φελλός, Βλυχάδα, Πύργος κ.α.

Οι παραλίες κοντά στο Γαύριο είναι άλλο ένα μεγάλο ατού της περιοχής

 
Το καλοκαίρι στο Γαύριο διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιβλίου καθώς και το ετήσιο παραδοσιακό γλέντι με την συμπαράσταση των τοπικών συλλόγων “Γαυριώτικα” με χορούς, τραγούδια και τοπικές γεύσεις.

  

Μοιράσου